• FRAKTFRITT 1800 KR

Beskrivning av Vermikulit 100 liter

Vermikulit (eng. vermiculite) är främst avsett att användas som stödjande isoleringsmaterial kring insatsrör & skorstensrör i befintliga skorstenar men har även många andra användningsområden. Vermikulit fixerar röret och minskar temperaturförlusterna på rökgaserna tack vare dess unika isoleringsförmåga, detta gör att man minskar risken för kondensbildning i skorstenen. Vermikulit fungerar som både kondensisolering och värmeisolering.

Vermikulit är en mineral som består av aluminium, järn och magnesiumsilikater.
Brandklass: Obrännbart
Temp: +1100°C
Storlek: 2-5mm
Svensktillverkad och mycket hög kvalite


Länk till information om Skorstensrenovering.


Vermikulit är poröst samt fuktighetsbevarande och används bland annat vid växtförökning och i terrarium. Vermikulit används även som absorberande medel vid bl.a transport av farligt gods när det gäller flytande ämnen. Används även som stötdämpande material vid transport av känsliga varor.

Per Bastrup frågade för 1 månad sedan
Hej! Hur uppskattar jag mängden vemekuliten ? Skall montera en 110 slang i en skorsten , kanalen är 250mm x 200mm x 4500mm lång så jag beställer tillräckligt mvh Per. ?
Butiken svarade

Här kommer länk till vår sida där du själv kan beräkna vermikulitåtgången, https://ventilation.se/sv/page/vermikulitatgang.

Mikael Laneby frågade för 4 månader sedan
Kan insatsröret ta skada om vemekulitet ej kommer ända ner mot stosen. Jag har ca70 cm där bottenstosen är från pannan.
Butiken svarade

Absolut ingen fara, vermikulitens funktion är att isolera och förhindra nedkylning av rökgaserna så att det saknas på en mindre sträcka är ok.