Installera spiskassett i befintlig skorsten

med avseende på Admin

En fråga som ganska dyker upp hur man kan ansluta en spiskassett till din murade skorsten. Det finns något som heter kassettanslutning som används för att ansluta en spiskassett/spisinsats till skorstenen. Det är en flexibel konstruktion som bygger på att en stos "dockar" på spiskassetten. Spiskassetten har nästan alltid en anslutningsstos med yttermått 160mm. Därför har kassettanslutningen en stos som man trär över och den har då en innerdiameter på 162mm. Stosen sitter på ett flexibelt insatsrör och i den andra ändan sitter kona med "spännvingar", se bild. Denna kona med spännvingar trycker man upp i skorstenen som då fastnar och därmed har man anlutit spiskassetten med skorstenen med hjälp av ett vanligt syrafast rostfritt insatsrör. För att säkerställa att det blir tätt så använder man brandfogmassa vid anslutningen mot spiskassetten och man trycker upp branssäker nätmatta indet konan i toppen.

Med denna lösning får du möjligheten att reglera centrumförskjutning upp till 200 mm eller en centrumplacerad böj på ca 45°. Total längd 900 mm med monterad toppkona och anslutningshylsa. Går att beställa i längre längder upp till 1700mm.

För mer information om installationen så klicka på produktens datablad.

 

This article was published on tisdag 24 april, 2012.
med avseende på Admin
Comments:
Post A Comment
0 comment
Snabbsök
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Hitta oss på Facebook
Google+