395 kr
inkl. moms

Askhink 10 liter
[1962]

Antal:  
Lagerstatus
4 kvar
4 kvar

Askhink med lock. Praktisk och brandsäker askhink med lock.
Rymd 10 liter.

Lägg askan i en askhink eftersom det kan finnas glödrester kvar i askan i flera dygn. Räkna inte med att askan hunnit svalna innan den tas bort. Askan ska helst läggas i en askhink med tätt lock. Sedan ska den stå i några dagar innan den töms i till exempel komposten. Plåthinken ska stå på ett obrännbart material.

 

Dim: 300mm
Höjd: 370mm

 

Tillbaka Antal:  

Elda säkert!

•Förvara veden på säkert avstånd från värmekällan.
•Se till att plåten eller stenen framför spisen är tillräckligt stor och tjock. Rådfråga skorstensfejaren.
•Förvara aldrig tidningar eller annat lättantändligt nära elden.
•Ställ askhinken på rätt ställe! Den tredje vanligaste brandorsaken i hemmet är att askhinken ställs ut på till exempel en träveranda som tar eld.
•Undvik "snåleldning". Att elda med sur och för tätt packad ved kan ge upphov till brandgaser som bildar en beläggning på glaset. Denna beläggning kan antändas.
•Ha alltid fungerande brandvarnare på varje plan i huset.

Elda på rätt sätt:

Använd torr ved i lämplig storlek.
•Starta snabbt. Använd finkluven ved för att få en bra glödbädd.
•Elden ska brinna, inte pyra.
•Kontrollera röken. Den ska vara genomskinlig, inte svart.
•Lägg sot och aska i en askhink med lock.
•Alla som har en eldstad bör ha en 6 kg pulversläckare med lägsta effektivitetsklass 43A 233BC.

Soteld

Soteld är när sot och tjära i skorstenen brinner. Det inträffar omkring tusen sotbränder i Sverige varje år. Om man inte eldar effektivt bildas mer avlagringar på skorstenens insida. Om man sedan eldar kraftigt kan det som sagt ta eld. Ser man en eldkvast ur skorstenen och hör ett dovt muller har man en soteld. Då ska man stänga de luckor som finns på eldstaden och genast ringa räddningstjänsten på telefonnummer 112. Därefter ska man kontrollera hela skorstenen efter läckage där det tränger ut rök. Särskilt bör man kolla vid bjälklagsgenomgångar och på vinden, om det finns någon. Låt sotaren göra en besiktning av skorstenen innan eldningen påbörjas igen. Fråga hyresvärden när skorstenen senast är sotad och brandskyddskontrollerad. Om den inte är sotad på fyra år eller brandskyddskontrollerad under de senaste åtta åren måste det genomföras innan man använder den öppna spisen. Man kan alltid fråga sotningsdistriktet i kommunen hur ofta sotning ska genomföras och när den senast är utförd. När man sedan använder eldstaden är det viktigt att man eldar på ett effektivt sätt. Om man eldar rätt blir förbränningen bättre och det bildas mindre sot och tjära.

 

 

 

Snabbsök
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Dela produkten
Tipsa en vän med e-post Dela på Facebook Dela på Twitter
Hitta oss på Facebook
Google+