2 050 kr 1 290 kr
inkl. moms

Fresh Intellivent Celsius
[2331]

Antal:  
Lagerstatus
46 kvar
46 kvar

Flytta värmen med Fresh Intellivent Celsius

Fresh Intellivent Celsius värmeflyttare är en helt ny typ av värmeflyttare som sätter en ny standard för denna typ av produkt.

Utgångspunkten för Fresh Intellivent Celsius har varit att få fram en betydligt högre nivå på användarvänlighet, samtidigt som ny teknik introducerats. En ny generation helt enkelt.

Fresh har under ett antal år samlat på sig erfarenhet från kunder och deras behov, vilket mynnat ut i stort antal nydanande funktioner som gör det enklare för dig som användare att låta fläkten göra rätt jobb, som du vill ha det. Läs mer om produkten här: Fresh Intellivent Celsius

Viktiga synpunkter att ta hänsyn till för kunder har bl.a. varit: Design, användarvänlighet, livslängd, ljudnivå, rensbarhet, inbyggd termostat och låg energiförbrukning.

 Adapter Ø 100 mm samt Ø 125 mm medföljer

• Både lågfarts- & forceringsfunktion
• Integrerad säkerhetsströmbrytare
• Inbyggd kalibreringsbar termostat & varvtalsreglering
• Energieffektiv
• Låg ljudnivå

Tillbaka Antal:  

 

Fresh har under ett antal år samlat på sig erfarenhet från kunder och deras behov, vilket mynnat ut i ett stort antal nydanande funktioner som gör det enklare för dig som användare att låta fläkten göra rätt jobb, så som du vill ha det. Viktiga synpunkter att ta hänsyn till för kunder har bl.a. varit: Design, användarvänlighet, livslängd, ljudnivå, rensbarhet och energiförbrukning.

Snabbinställning med styrpanel

Med hjälp av styrpanelen på Fresh Intellivent Celsius kan du enkelt och snabbt ställa in önskade funktioner.
1 Ställ in önskad starttemperatur hjälp av plus och minustangenterna TEMP.
2 Ställ in önskat varvtal för termostatgång med hjälp av plus och minustangenterna SPEED.

Termostat

Fresh Intellivent Celsius är försedd med inbyggd elektronisk termostat. Denna startar fläkten när temperaturen överstiger inställt värde. Fläkten kan justeras för att starta mellan 16 och 30 grader. Fabriksinställningen för startpunkten är ca 25°C. Startpunkten är enkel att justera genom plus och minustangenterna (TEMP) på styrpanelen. Startpunkten indikeras av LED-lamporna på termometerskalan. Jämna grader indikeras av att EN lampa lyser framför önskat gradantal. Ojämna grader indikeras genom att TVÅ lampor lyser närmast önskat gradantal. Ex. önskas 25 grader som startpunkt, använd plus och minustangenterna (TEMP), tills lamporna 24 OCH 26 lyser. När termostaten aktiverar fläkten lyser den gula indikeringslampan. Före justering av startpunkten måste fläkten varit ansluten till elnätet i minst 15 minuter. Detta beror på att fläktens elektronik måste uppnå arbetstemperatur först.

Varvtalsinställning

Fläktens varvtal kan justeras mellan ca 700 rpm upp till max varv som ligger på ca 2200 rpm.Inställning sker enkelt med hjälp av plus och minustangenterna (SPEED) på styrpanelen. Varje varvtalssteg från 1 till 7 ökar kapaciteten med ca 10 %. Det översta varvtalsläget (8) har en boostfunktion som ökar kapaciteten med 30 % till max. Indikering av varvtalet görs med hjälp av en pelare med LED-lampor i skalan 1 till 8. Justerar man ner varvtalet till noll (ingen lampa lyser), inaktiveras termostatfunktionen helt.

Livslängd

I och med att det finns en inbyggd nätdel i fläkten har vi kunnat använda en lågvoltsmotor som har en livslängd på ca 60 000 timmar. Detta är ca 3-5 gånger längre livslängd än en vanlig standardfläkt. Motorn har extremt tysta kullager. Nu kan du också låta fläkten gå kontinuerligt utan att riskera motorhaveri efter något år.

Största möjliga tystnad

Lågvoltsmotorns uppbyggnad i Intellivent Celsius innebär att fläkten arbetar i det tysta. Du som tidigare använt en värmeflyttare som har en konventionell växelströmsmotor, kommer knappt att märka att din Celsius är igång när den är installerad och är i drift. Tester visar att Fresh Celsius idag är den tystaste värmeflyttaren på marknaden.

Energiförbrukning

Genom att vi använder oss av en lågvoltsmotor har vi kunnat begränsa energiförbrukningen. Celsius drar enbart 5 watt, ungefär en tredjedel av vad konventionella värmeflyttare förbrukar.

Snabbsök
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Dela produkten
Tipsa en vän med e-post Dela på Facebook Dela på Twitter
Hitta oss på Facebook
Google+