Krypgrundsavfuktning Trygghetsvakten

Trygghetsvakten har mer och mer övertagit sorptionsavfuktarens roll när det gäller avfuktning av krypgrund. Lösningen med sorptionsavfuktare fungerar också bra, men det finns flera skäl till att istället välja avfuktare från TrygghetsVakten.
 

Avfuktare TrygghetsVakten diagram


Diagrammet ovan visar skillnaden i kostnad mellan avfuktaren TrygghetsVakten Krypgrund och sorptionsavfuktare. TrygghetsVakten gör samma jobb som en sorptionsavfuktare, men till mindre än en tredjedel av kostnaden.
TrygghetsVakten Krypgrund är dessutom helt underhållsfri. En sorptionsavfuktare kräver ett årligt filterbyte och omkalibering av hygrostaten, vilket kostar både tid och pengar. Negligerar man servicen, skjuter energiförbrukningen i höjden och livslängden förkortas avsevärt.

 

Trygghetsvakten


Fungerar trygghetsvakten om strömmen bryts?


Eftersom ventilerna är fortsatt öppna efter installation av Trygghetsvakten Krypgrund innebär inte ett eventuellt strömavbrott någon omedelbar fara. Man har god tid på sig att få igång strömmen innan mögel börjar växa.

Med sorptionsavfuktare installerad är det dock bråttom då dess princip bygger på totalt instängd luftvolym och därmed stängda ventiler – fukten kan inte evakueras vid strömabrott. Redan efter ett par dagar kan mögel växa och följden av strömavbrottet kan bli en omfattande sanering om man har installerat en sorptionsavfuktare.

Slutsatsen är att TrygghetsVakten Krypgrund är en mycket säkrare lösning än sorptionsavfuktaren, om det finns risk för driftavbrott som inte omedelbart åtgärdas. Om man inte bor i huset året om, tex ett sommarhus, är det direkt olämpligt att täta alla ventiler!

 

Avfuktare trygghetsvakten


Diagrammet jämför energiförbrukningen hos en av de ledande sorptionsavfuktarna och TrygghetsVakten Krypgrund. TrygghetsVakten är mer än tre gånger så energieffektiv, och med en tunn tilläggsisolering i grunden, mer än fyra gånger så energieffektiv som en traditionell sorptionsavfuktare.

Med TrygghetsVakten har du för några kronor per dag avfuktat och skyddat ditt hus mot fuktskador i krypgrunden. Det är pengar du sannolikt får igen när du säljer huset, eftersom risken för köparen minskat. Krypgrunden kan då inte längre ses som en riskkonstruktion!

Om du väljer att byta ut din befintliga sorptionsavfuktare mot TrygghetsVakten tar det mindre än fem år innan du kan räkna hem affären. Energibesparingen blir naturligtvis ännu intressantare ju större grund du har.

Trygghetsvakten Krypgrund levereras komplett och monteras på ett par timmar, enbart med hjälp av hammare och skruvmejsel. Sorptionsavfuktaren tar betydligt längre tid att montera och kräver specialkunskaper och -verktyg. Den är dessutom mycket känslig för felmontage och kräver en helt tät grund, vilket i praktiken är mycket svårt att uppnå.

Trygghetsvakten Krypgrund är helt tyst, medan sorptionsavfuktaren har fläktar som låter och vibrerar. Trygghetsvakten Krypgrund levereras med sju års garanti och har en uppskattad livslängd på 50 år.

Läs mer och beställ trygghetsvakten hos Soliduct
 

Tillbaka
Fortsätt
Snabbsök
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Hitta oss på Facebook
Google+