2 490 kr 1 990 kr
inkl. moms

Luftavfuktare Veab LAF 12
[1793]

Antal:  
Lagerstatus
Leveranstid<br> 2-3 dagar
Leveranstid
2-3 dagar

Luftavfuktare från svenska Veab med kvalitet och prestanda utöver det vanliga!

LAF 12 – Sänker fuktigheten och ger tillskottsvärme i lokalen. Torktiden för tvätt i tvättstugan kan halveras. Bästa resultat upp till 50m2.

LAF 12 passar överallt där förhöjd luftfuktighet uppstår, t.ex. vid vattenskador, i källare, tvättstugan, i samband med dusch, bad och fysiska aktiviteter. För högt fuktinnehåll kan äventyra husets konstruktion och bakterier och mögelsvamp kan utvecklas. LAF 12 har snygg design som passar på de flesta ställen. Den är utrustad med automatisk avfrostning och lättmanövrerad kontrollpanel som visar när tanken är full – stannar automatiskt. Luftfuktigheten är ställbar mellan 30—80 % RH och fläkthastigheten kan ställas in för två hastigheter. Detta är en kondensavfuktare – vattnet samlas i en tank. Luften tas in framtill och blåser ut baktill. Luften filtreras i ett rengöringsbart filter. Ansluts till vanligt jordat uttag.

Något att tänka på! Det har visat sig att de som bytt ut den gamla pannan i källaren till t.ex. en luftvärmepump eller bergvärme, tappar det normala värmetillskottet från pannan och får ofta problem med fukt i källaren.

* Inställbar hygrostat 
* Låg ljudnivå
* Man kan växla mellan avfuktning, torkning av tvätt och enbart fläkt
* Inbyggt filter
* Automatisk avfrostning
* Vattenbehållare 4 liter med nivåvakt och indikeringslampa
* Uttag för avloppsslang – ingen tömning av vattenbehållaren krävs
* Kapslingsklass IP21
* CE-märkt

Tekniska data:
Teknisk data – LAF 12
Avfuktningskapacitet:
vid 30 grader C/80 % RF: 12 liter/24 h
vid 20 grader C/60 % RF: 3,6 liter/24 h
Arbetstemperatur: +5 — +35 grader C
Avfuktningsområde: 30—80 % RF
Driftspänning: 230 V/50 Hz
Effektförbrukning vid +20 grader C : 220 W
Köldmedel : R134 a


 

Ladda ner produktens datablad för mer information.

Tillbaka Antal:  

Så fungerar avfuktaren

LAF 12 fungerar efter samma princip som en värmepump eller ett kylskåp. Den fuktiga rumsluften kyls ner när den passerarden kalla förångaren. Under nedkylningen kondenseras vattenångani luften till vattendroppar. Kondensvattnet samlas upp i den inbyggda vattenbehållaren när den automatiska avfrostningen sker. Denna process, då vattnet avger sitt värmeinnehåll till luften ihop med kompressorns värme, gör att luften som blåses tillbaka i rummet både är avfuktad och håller en temperatur som är ca 5-7°C varmare. Den elenergi som avfuktaren använder och den energi som frigörs när vattnet kondenserar får man alltså tillbaka i form av varm luft.

 

Snabbsök
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Dela produkten
Tipsa en vän med e-post Dela på Facebook Dela på Twitter
Hitta oss på Facebook
Google+