33 095 kr
inkl. moms

REC Temovex Blue 4
[3084]

Antal:  
Lagerstatus
Leveranstid<br> 1 vecka
Leveranstid
1 vecka

REC Temovex Blue är tredje generationen av REC:s Temovex aggregat. Precis som tidigare är aggregatet utformat som en vitvara och avsett att placeras på golv i badrum, tvättstuga, grovkök eller liknande. Blue 4 har dubbla motströmsvärmeväxlare som är parallellkopplade för att ge hög verkningsgrad, inte bara i en specifik punkt utan över ett brett flödesområde. Toppansluten som tidigare med anslutning 160 mm.

Ett och samma utförande för anslutningar, däremot levereras aggregatet med höger- eller vänsterhängd dörr. REC Temovex Blue 4 består av energieffektiva EC-fläktar, filter, eftervärmare (el eller vatten), automatisk bypass samt integrerad manöverpanel. Fronten och aggregatets sidor är pulverlackade i vitt (RAL 9016) med 30 mm isolering. Dörren är försedd med magnetlist. Den nya dubbla motströmsväxlaren har en trekantig kanalstruktur som gör att vi kommer upp till över 90% verkningsgrad. Genom att använda en motströmsvärmeväxlare säkerställer vi också att luftläckage mellan förbrukad och frisk luft inte förekommer. Sammantaget ger detta en god driftsekonomi, en utmärkt komfort och ett bra inomhusklimat.

NYHET! Temovex Blue 4 kommer numera förberedd för Modbus eller EXOline (RS485)

Fläktar
REC Temovex Blue 4 är försett med EC fläktar av typen ytterrotormotor. Fläktarna är individuellt ställbara, steglöst mellan 0-100% (dimensionera efter ca 80 % av maxflödet). Motorerna har inbyggt överhettningsskydd. Fläkthjulen har bakåtböjda skovlar. 

5 års garanti gäller från leverantör. 

Tillval

Längst ner på texten kan du välja tillval till ditt aggregat. Du kan välja max 2 tillval:

ECO2 
Styrsystem för lågenergi- & passivhus
 Forcerat värme- och kylflöde
 Bras-/spisfläktsfunktion - Denna funktion ökar flödet på tilluften och minskar flödet på frånluften. Med detta skapas ett övertryck i huset och förenklar tändning av en öppen spis eller en kamin.
 Energisparfunktion
 Rums- eller frånluftsreglering

Eftervärmningsbatteri (vatten)REC Temovex Blue 4 är som standard utrustat med ett elektriskt eftervärmarbatteri på 0,9 kW. Värmaren styrs elektroniskt via manöverpanelen. Eftervärmaren säkerställer att temperaturen på den inkommande luften inte blir lägre än den valda. Utrustas aggregatet med en vattenburen eftervärmare kan effekten öka fram till 1,6 kW (EVBV) eller 2,8kW (EVBV2). Med batteriet får du också med en 2-vägs ventil och ett motordrivet ventilställdon. Om ett vattenbatteri används, rekommenderar vi ett automatiskt uteluftsspjäll monteras på uteluftskanalen för att skydda vattenbatteriet mot sönderfrysning vid ev driftstörningar. Aggregatet levereras förberett för elektrisk anslutning utav motorn till spjället. Klicka på länken om du vill beställa spjäll med motor.

Kondenskokare: REC Temovex Blue 4 har en fabriksmonterad kondensavtappning. Denna bör anslutas till avlopp eller golvbrunn. Om avledning inte kan ordnas finns möjligheten att som tillval förse aggregatet med kondensavkokare.

Kylbatteri: Om ett vattenbatteri används, rekommenderar vi ett automatiskt uteluftsspjäll som ska monteras på uteluftskanalen för att skydda vattenbatteriet mot sönderfrysning vid eventuella driftstörningar. Med kylbatteriet får du också med en 2-vägs ventil och ett motordrivet ventilställdon. Aggregatet levereras förberett för elektrisk anslutning av uteluftsspjället. Klicka på länken om du vill beställa spjäll med motor.

För pris på övriga tillval var god kontakta oss.

Tillbehör

Alternativ:

Tillval 1:

Tillval 2:

Ladda ner produktens datablad för mer information.

Tillbaka Antal:  

Snabbsök
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Dela produkten
Tipsa en vän med e-post Dela på Facebook Dela på Twitter
Hitta oss på Facebook
Google+