5 135 kr 4 865 kr
inkl. moms

Rökgasfläkt
[1637]

Antal:  
Lagerstatus
Leveranstid<br> 2-3 dagar
Leveranstid
2-3 dagar

Rökgasfläkt för bättre drag i skorstenen

Kommer röken in i rummet när du eldar i kaminen så är draget för dåligt. Det ska du inte finna dig i. Med en rökgasfläkt får du ut röken och får på köpet bättre värmeekonomi.

Braskaminen ska vara till glädje och ge skön värme. Röken ska upp genom skorstenen och inte in i rummet, varken när du tänder brasan eller senare. Men ändå händer det att det luktar lägerbål i rummet. Vad är det för fel?

Rökgasfläkt CF 180 C används för att öka draget i skorstenar till spisar eller öppna eldstäder. Rökgasfläkten tål ett kontinuerligt luftflöde med temperaturer upp till 200ºC. Den är mycket lättinstallerad och har mantlad kabel mellan kopplingsdosa och fläkt. Swing-out-konstruktion underlättar rengöring av motor och fläkthjul.

Max luftflöde: 80l/s (288m³/h).

En rökgasfläkt är den mest effektiva lösningen om det är dåligt drag i skorstenen. Rökgasfläkten är lätt att montera överst på skorstenen och den tål en konstant temperatur på upp till 200 ºC.


Vad är en rökgasfläkt?

Med en rökgasfläkt får du ett rök- och luktfritt inomhusklimat även när du använder din braskamin eller öppna spis. Rökgasfläkten monteras på din skorsten och ger optimalt drag oavsett väder och var huset ligger.
Optimalt drag i skorstenen gör det enkelt att tända brasan och du kan fylla på mer bränsle utan att rök tränger in i rummet. Du får optimal förbränning och slipper att aska flyger in i rummet.
Du kan alltid lätt tända din braskamin eller öppna spis, och det är ju trevligare att kunna använda tiden till att vara med familjen än att kämpa för att få fart på elden i eldstaden.

Tillbehör

Tyristor
Transformator VRTE C
Transformator VRDE 1.5

Ladda ner produktens datablad för mer information.

Tillbaka Antal:  

Kan en en rökgasfläkt ändra min värmeekonomi?

Det är inte helt säkert att värmekostnaden sjunker, det beror en del faktorer såsom eldstaden och vilket bränsle du använder. Men flera test med rökgasfläktar visar att du oftast minskar bränsleförbrukningen med upp till 15 %.

Hälsosammare inomhusklimat?

När alla partiklar sugs ut ur huset genom skorstenen blir inomhusklimatet mycket hälsosammare. Rökgasfläkten kan ställas in för kraftigt drag just när brasan tänds. Det betyder att damm och partiklar far upp genom skorstenen i stället för att komma ut i rummet. Samtidigt blir det enklare att hålla rent och du slipper sot på väggarna.

Ska rökgasfläkten alltid vara på när jag eldar i braskaminen?

Rökgasfläkten ska alltid vara på när du eldar i spisen eller braskaminen. När rökgasfläkten går kyls motorn, och om den inte går finns det risk för att delar av motorn skadas av värmen i rökgaserna.

 

 

 

Snabbsök
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Dela produkten
Tipsa en vän med e-post Dela på Facebook Dela på Twitter
Hitta oss på Facebook
Google+