Kaminrör

Emaljerade kaminrör för anslutning av spis och braskamin mot murstock.

För anslutning till befintlig murstock används i de flesta fall oisolerade kaminrör av lite kraftigare gods så som våra kaminrör. Vårt kaminrörssystem innehåller de komponenter som behövs för att få en fungerande anslutning. Kaminrören går att köpa som separata komponenter i form av längder och böjar.

Emaljerade kaminrör för anslutning av spis och braskamin mot murstock.
	Finns både med diameter 130mm och 150mm.
Ø130mm
Emaljerade kaminrör för anslutning av spis och braskamin mot murstock.
	Finns både med diameter 130mm och 150mm.
Ø150mm

Tillbaka

Använd aldrig cementbruk när du tätar mellan kaminrör och inmurningsstos. Detta gäller även för eldfast bruk, som du kan använda för att sätta fast inmurningsstosen. kaminröret måste få ett visst rörelseutrymme, när du eldar i braskaminen. Det blir nämligen så hett i rökgången att risken är stor, att anordningen exploderar om du har cementerat fogarna mellan rören. När du har installerat braskaminen ska du aldrig elda utan att skorstensfejarmästaren har inspekterat och godkänt installationen.

När man installerar en braskamin, måste man klä golvet under och runt om braskaminen med ett brandsäkert golvskydd - ett så kallat eldstadsplan. Till många braskaminer följer eldstadsplanet med leveransen. Plattan har då det mått som är avpassat till braskaminen. Grundregeln för eldstadsplanets storlek är att skyddet ska vara 1 meter långt, mätt från den bakre väggen i kaminen.

Snabbsök
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Hitta oss på Facebook
Google+