Modulskorsten

Schiedel Permeter Modulskorsten

Typgodkänd

Genom att köpa en skorsten tillverkad av världens största skorstenstillverkare försäkrar du dig om att det är högsta kvalité och säkerhet som du monterar i ditt hem.

Skorstenen har en av marknadens absolut bästa och säkraste isolering som tål 1200°C

Schiedel har en egen utveckling och forskningsavdelning som ständigt ligger i framkant och ser till att produkterna du köper håller högsta tänkbara kvalité.

En modulskorsten är en skorsten som består av färdigisolerade modullängder som man sätter ihop till en ny skorsten. Man använder till exempel modulskorsten till en braskamin när det inte finns någon vanlig skorsten i närheten. Man kan då bygga en smidigt färdigisolerad skorsten som vilar direkt på braskaminen och går rakt upp genom taket och avslutas med en takhuv ovan tak. På detta sätt kan man bygga en lätt, samt bra och säker skorsten på ett minimalt utrymme.

 

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig som kund, vi hoppas därför att en av våra tre lösningar passar just dig. Du kan välja mellan:

  • Bygg din egen skorsten genom att köpa alla lösa detaljer (kommer inom kort)
  • Köp en färdig rak skorsten till meterpris för topp eller bak anslutning (kommer inom kort)
  • Fyll i vår blankett så återkommer vi inom kort med en skräddarsydd offert på din nya skorsten

 

Få en färdig offert utan något köpkrav, gör så här: 

  1. Tryck på länken ”blankett
  2. Spara filen på din dator
  3. Fyll i alla tomma fält
  4. Spara filen med ditt namn som titel
  5. Sänd filen till: info@soliduct.se


 


Tillbaka

En modulskorsten bärs upp av yttermantel som är helt separerad från rökröret, vilket gör att varje del tar upp sin egen expansion. Man behöver därmed inte ta hänsyn till skorstenens längdutveckling. Konstruktionen innehåller därför heller inga värmebryggor vilket gör att den snabbt kommer upp i arbetstemperatur. Det ger en bra funktion och minimerar risken för kondens. Stålskorstenen består av moduler som fogas sammanvia en han- och en hondel vilken sedan säkras med ett låsband. Detta är en beprövad och tillförlitlig montering som ger dig en läckagefri och säker skorsten. En helisolerade skorstenen med 150mm invändig väger endast 15 kg/m. Det underlättar när skorstenen ska monteras och kan enkelt hanteras av endast en person.

Snabbsök
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Hitta oss på Facebook
Google+