595 kr 499 kr
inkl. moms

Väggventil F100 Thermo
[2995]

Antal:  
Lagerstatus
+50 kvar
+50 kvar

Termostatstyrd väggventil för väggmontage, avsedd för kontinuerlig ventilation av bostäder. Försedd med filter och kraftig kondensisolering. Levereras i komplett utförande med genomföring och ytterväggsgaller. Genomföringen består av en utvändig stos och ett antal modulrör med olika längd för att enkelt kunna anpassa den till väggtjockleken. Modulrören och stosen är byggbara mot varandra med tryckpassning och ger i monterat utförande en tät enhet. Ventilstosen passar inuti modulrören. Ytterväggsgallret snäpps på den utvändiga stosen.

Invändig ventildel
Den invändiga ventildelen är försedd med filter samt en kåpa med kondensskydd. Kåpan fungerar även som spjäll och regleras med en termostat.

Montering/placering
Ventilen bör placeras högt upp på väggen, finns det radiator bör man sträva efter en placering ovanför denna. Vid sådan placering utnyttjas konvektionsströmmen och man når bästa komfort.

Injustering
Ventilen levereras i ett grundläge, där den inbyggda termostaten håller ventilen helt öppen ned till +10°C. Därefter stänger den successivt för att vid -5°C vara helt stängd. Grundläget kan justeras genom att ventilkåpan snurras med eller motsols. Varje mm motsvarar ca 1°C. Ett varv flyttar kåpan 4 mm, vilket ger en temperaturförskjutning på ungefär 4°C. För att få tillbaka grundläget vrids kåpan tills ett klickande ljud hörs. Grundflödesinställning är också möjlig, till detta används en eller flera distansbrickor som hindrar ventilen att stänga helt (tillbehör). Dessa monteras på termostathuset under ventillocket, en bricka ger ca 2,5 l/s vid 10 Pa.

Ladda ner produktens datablad för mer information.

Tillbaka Antal:  

Snabbsök
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Dela produkten
Tipsa en vän med e-post Dela på Facebook Dela på Twitter
Hitta oss på Facebook
Google+