FTX-aggregat

Här hittar du våra populära FTX-aggregat som består av roterande och motströms värmeåtervinningsaggregat. Aggregaten finns som vindsplacerade eller vägghängda och kan återvinna upp till 86 procent av värmen i den förbrukade frånluften.

Användandet av FTX-aggregat gör det möjligt att tillvarata en större del av den värme som annars skulle gå förlorad med frånluften, till att värma upp tilluften. En aluminiumrotor tar upp frånluftens värme och värmer upp det ventilerade rummets tilluft.
Då man önskar hög temperatur- och årsverkningsgrad av ventilationens värmeåtervinning, är ett ventilationsaggregat med roterande värmeväxlare den bästa lösningen. Den roterande värmeväxlaren överför både värme och kyla, samt vid köldgrader även fukt från frånluften till tilluften. Resultatet är energiekonomisk fräsch inneluft, av hög kvalitet i både småhus och större fastigheter.

Tillbaka

Månadens erbjudanden i FTX-aggregat

Östberg Heru 100 S EC A
Östberg Heru 100 S EC A
FTX-aggregat Östberg Heru 100 S EC A ersätter tidigare Heru 90 S EC A. Energiåtervinningsaggr... mer+
20400,00 kr 18232,00 kr
inkl. moms

Kampanjerbjudanden i FTX-aggregat

Östberg Heru 180 S EC 2A
Östberg Heru 180 S EC 2A
FTX-aggregatet HERU 180 S EC 2A med likströmsfläktar är konstruerat för till- och frånluftsventil... mer+
29575,00 kr 27395,00 kr
inkl. moms
Östberg Heru 100 S EC A
Östberg Heru 100 S EC A
FTX-aggregat Östberg Heru 100 S EC A ersätter tidigare Heru 90 S EC A. Energiåtervinningsaggr... mer+
20400,00 kr 18232,00 kr
inkl. moms
Östberg Heru 160 T EC
Östberg Heru 160 T EC
Östbergs FTX - HERU 160 T EC med roterande värmeväxlare Energiåtervinningsaggregatet HERU 160... mer+
24250,00 kr 22580,00 kr
inkl. moms
Östberg Heru 100 T EC
Östberg Heru 100 T EC
Östberg Heru 100 T EC FTX-aggregat ersätter tidigare 90 T EC. Energiåtervinningsaggregatet Ös... mer+
21500,00 kr 17799,00 kr
inkl. moms
Östberg Heru 130 S EC 2A
Östberg Heru 130 S EC 2A
FTX-aggregatet Östberg HERU 130 S EC 2A med likströmsfläktar är konstruerat för till- och frånluf... mer+
24990,00 kr 22454,00 kr
inkl. moms

Återvinn värmen med FTX-aggregat

Våra hus blir allt tätare och tätare och även gamla hus som vi renoverar blir ofta detta resultatet.
För att trivas och må bra i täta och välisolerade hus behöver vi ha en bra ventilation och en lösning är FTX med värmeåtervinning ur ventilationsluft. Med smarta FTX-aggregat återvinns upp till över 85 % av den värme som annars bara försvinner ut med ventilationsluften smatidigt som huset får en perfekt ventilation.

Så här fungerar det: Innan den varma förbrukade inomhusluften blåses ut från huset passerar den en metallrotor (värmeväxlare) som är konstruerad så att den lätt kan suga åt sig värmen, men inte föroreningarna i luften. Rotorn snurrar kontinuerligt och överför effektivt värmen till den kalla filtrerade friska luften som sedan leds in i bostaden uppvärmd. När tillräcklig temperatur inomhus uppnås stannar rotorn automatiskt, tex sommartid då aggregatet endast ventilerar bostaden. Denna princip gäller för FTX-aggregat med roterande värmeväxlare men på marknaden finns även motströmsvärmeväxlare.

Tekniken kallas FTX (Från- och Tilluftsventilation med värmeväxlare) och det är en effektivare, billigare och mer okomplicerad teknik att utvinna värme ur ventilationsluft än den som används i tex en frånluftsvärmepump.
Just FTX-aggregat av modern typ med roterande värmeväxlare har ofta den senaste tekniken med energisnåla likströmsfläktar, vilket innebär att energiförbrukningen halveras dels genom lägre effektåtgång samt helt ställbar hastighet på fläktarna. Detta gör det lite dyrare än aggregat av äldre typ, men kostnadsökningen betalar sig på bara några år i form av minskad elförbrukning. Det mycket låga SFP-värdet (Specific fan power) gör att FTX-aggregat även är godkänt enligt passivhuskraven.

Vi säljer FTX-aggregat för egen installation och helt kompletta FTX system-byggsatser med ritning, FTX-aggregat, ljuddämpare, ventiler, takhuv/väggdon och övrigt ventilationsmaterial färdigt att installera enligt ventilationsritningen anpassad för ditt hus.

Ytterligare information om FTX och dess fördelar samt besparing finner du under information ventilation.

Snabbsök
 
Använd nyckelord för att hitta den produkt du söker efter.
Avancerad sökning
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Det finns för tillfället inga recensioner
Hitta oss på Facebook
Google+