Värmeflyttare

Här får du tips om produkter som sprider överskottsvärmen i din bostad.

Sprida överskottsvärme med värmeflyttare

Braskaminer har kommit tillbaka i våra bostäder och ger ett bra komplement till övrig uppvärmning. Problemet många känner vid eldning i kamin är att värmen blir för koncentrerad till ett och samma rum. Lösningen är värmeflyttning med hjälp av kanalsystem och fläktar.


Tips:

1. Värm inte upp gammal förbrukad luft utan tillför ny frisk luft via ventiler och värm sedan upp den med hjälp av en kamin.

2. Se till att överluften i huset fungerar. Med överluft menas att luften skall kunna cirkulera fritt mellan rummen i bostaden. Denna cirkulation är viktig för att luften skall kunna ta sig från friskluftsventilerna i sk ”rena” utrymmen till frånluftsventilerna i det ”smutsiga” utrymmet” och kan lösas på följande sätt:

3. Önskas värmespridning längre bort eller till flera utrymmen görs detta lämpligen med kanalfläktar och
ventilationsrör eller flexslang. Därutöver behövs till- och frånluftsdon, fläktstyrning typ varvtalsreglering, ljuddämpare och kanalisolering (isolerstrumpa).


Färdiga paket för värmeflyttning

För färdiga värmeflyttarpaket se våra paketerbjudande.

 

 

Tillbaka
Fortsätt
Snabbsök
 
Använd nyckelord för att hitta den produkt du söker efter.
Avancerad sökning
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Hitta oss på Facebook
Google+