Ventilationssystem

Soliducts typgodkända ventilationssystem för bl a villaventilation. Kompatibelt med märken som Fläkt Woods, Lindab och Hallströms.

Ventilationsystemet i huset påverkar hur huset och de boende i huset mår. Utan tillräcklig ventilation riskerar huset fuktskador och för de boende får det effekter. Otillräcklig ventilation kan skapa ohälsa genom att inomhusluften blir förorenad.

Vi har stort sortiment av ventilationsprodukter för att installera ett komplett ventilationssystem. Grunden är Spirorör , ventilationsböjar, flexrör och ljuddämpare.

Installera ditt ventilationssystem själv! Det är inte svårare än att skruva ihop IKEA-möbler. Montageinstruktion hittar du här.

Tillbaka

Månadens erbjudanden i Ventilationssystem

Spirorör
 125 - 3000
Spirorör 125 - 3000
Spiralfalsat spirorör 125mm av förzinkad stålplåt enligt SS-EN 10142, Z275 Typgodkänt i täthetsklass... mer+
335,00 kr 195,00 kr
inkl. moms

Kampanjerbjudanden i Ventilationssystem

Spjäll med motor 125 230V
Spjäll med motor 125 230V
Paket med motoriserat spjäll för cirkulära kanaler. Avsett för montering i cirkulära kanaler... mer+
3099,00 kr 2599,00 kr
inkl. moms
CLX-50  100 -  600
CLX-50 100 - 600
Ljuddämpare för ventilationssystem Ventilationsljuddämpare med mycket goda ljuddämpningsegens... mer+
398,00 kr 369,00 kr
inkl. moms
RLX 200-1000
RLX 200-1000
Rektangulär ventilationsljuddämpare Ventilationsljuddämpare med låg bygghöjd. RLX ljuddäm... mer+
1362,00 kr 1090,00 kr
inkl. moms
IRIS 160
IRIS 160
Irisspjäll för reglering av luftflöden, av förzinkad stålplåt enligt SS-EN 10142, Z275. Lämpar si... mer+
435,00 kr 309,00 kr
inkl. moms
DTX 100
DTX 100
Spjäll för avstängning, av förzinkad stålplåt enligt SS-EN 10142, Z275. Typgodkänt i högsta tät... mer+
319,00 kr 269,00 kr
inkl. moms
DSX 125
DSX 125
Spjäll för injustering. Tillverkad av förzinkad stålplåt enligt SS-EN 10142, Z275. Typgodkänt... mer+
166,00 kr 128,00 kr
inkl. moms

Ett kanalsystem, som oftast består av runda spiralformade plåtrör har som viktigaste uppgift att transportera luft från en plats till en annan. Syftet är att tillhandahålla ett så energieffektivt system som möjligt som kan bidra till att ge ett bra inneklimat. Därför är det viktigt att kanalsystemet har så lågt tryckfall, luftläckage samt värme-/kyl-läckage som möjligt och även en låg ljudalstring.

Självdrag - det vanligaste ventilationssystemet

Det vanligaste ventilationssystemet i villor är självdragsprincipen. Äldre hus har i allmänhet en naturlig införsel av luft genom otätheter och springor som den fräscha utomhusluften kommer in i huset. Det kan också komma in genom självdragsfönster eller speciella självdragsventiler. Den nya luften värms upp inomhus och stiger. Därifrån ska den transporteras ut igen genom kanaler och frånluftsventiler.

Fördelen med självdraget i ventilationssystem är att det alltid är igång, oavsett om elen är på eller inte. Det kostar inga pengar och behöver bara ses över då och då så att frånluftsventiler och eventuella tilluftsventiler inte är igensatta. Däremot påverkas ventilationssystemet av vädret. Vindstilla varma dagar blir det stiltje även i husets ventilationssystem, medan hård blåst gör att det viner duktigt också i huset och all värme ventileras ut.

I moderna hus byggs ofta väggar och golv helt täta och istället skapas tilluftsventiler. Dessa är lätta att reglera och förbättrar kontrollen över självdraget samt kan filtrera tilluften. Det gäller dock att dessa underhålls för att systemet ska fungera. På vissa ställen i huset, såsom köket och badrummet krävs dock någon form av mekaniskt system för att få en god ventilation.
 

Mekaniskt frånlufts-ventilationssystem

Det mekaniska frånluftssystemet bygger på att tilluften kommer in genom tilluftsventiler på grund av att en fläkt skapar undertryck och på det sättet drar in ny luft genom ventilerna. Den ofräscha luften sugs vidare ut med hjälp av fläkten. Det är mycket vanligt att självdraget i ett hus förbättras på det här sättet, inte minst i kök och badrum. Överlag förbättras självdraget och blir lättare att reglera för med mekaniskt frånluftssystem, som till exempel vid matlagning, badning eller duschning.
 

Mekaniska från- och tilluftssystem

Ett helt mekaniskt ventilationssystem leder in friskluft och ser även till att den förbrukade luften leds ut från huset. Med hjälp av fläktsystemet för tilluften går det att rena luften genom ventilationsfilter, vilket är en stor fördel med FTX ventilationssystem. Då går det samtidigt att passa på att både kyla och värma tilluften. Med detta ventilationssystem så kan man återvinna 80-85% av värmen i den förbrukade luften för att värma upp den nya friskluften som är på väg in i huset.

Mer information och skisser på olika ventilationssystem finns på våra informationssidor och även på www.ventilationssystem.com.

 

Snabbsök
 
Använd nyckelord för att hitta den produkt du söker efter.
Avancerad sökning
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Det finns för tillfället inga recensioner
Hitta oss på Facebook
Google+