550 kr 365 kr
inkl. moms

Vermikulit 100 liter
[1673]

Antal:  
Lagerstatus
+50 kvar
+50 kvar

Vermikulit (eng. vermiculite) är främst avsett att användas som stödjande isoleringsmaterial kring insatsrör i befintliga skorstenar men har även många andra användningsområde. Vermikulit fixerar röret och minskar temperaturförlusterna på rökgaserna tack vare dess unika isoleringsförmåga, detta gör att man minskar risken för kondensbildning i skorstenen. Vår vermikulit är av mycket hög kvalité!

Vermikulit är en mineral som består av aluminium, järn och magnesiumsilikater.
Brandklass: Obrännbart
Temp: +1100°C
Storlek: 2-4mm

Länk till information om skorstensrenovering.


Vermikulit är poröst samt fuktighetsbevarande och används bland annat vid växtförökning och i terrarium. Vermikulit används även som absorberande medel vid bl.a transport av farligt gods när det gäller flytande ämnen. Används även som stötdämpande material vid transport av känsliga varor. Vermiculite är en naturlig mineral som är helt sterilt och har en neutral PH-balans.

Ladda ner produktens datablad för mer information.

Tillbaka Antal:  

Utförande

Vermikulit framställs ur en glimmerliknande bergart. Ursprungligen består Vermikuliten av tunna små plattor.  Dessa utsätts under en kort stund för 800-1000°C värme. De i ”glimret” inneslutna vattenmolekylerna  övergår då i ånga och ”glimret” expanderar kraftigt, upp till 20 gånger.  PH-värdet är 9. Vermikulit är kemiskt inert, luktlöst och irriterar inte hud, ögon eller slemhinnor.
 

Max. temp. vid användning: 1100°C
Vermikulit levereras i säckar om 100 liter
Kornstorlek 2-4 mm
Vikt cirka 10 kilo

För mer information om vermikulit se www.vermikulit.se.

 

Snabbsök
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Dela produkten
Tipsa en vän med e-post Dela på Facebook Dela på Twitter
Hitta oss på Facebook
Google+